Dolgu Uygulamaları

Zaman insanlarda karşı koyulamayacak değişiklikler oluşturur. Yaşlanma, yüzde çizgi ve kırışıklıkların belirmesiyle fark edilir. Yıllar geçtikçe, yüz ve dudaklar eski dolgunluğunu, diriliğini yitirmeye başlar. Dudak ve göz çevresinde kırışıklıklar belirir; konuşurken ya da gülerken bunları saklamak olanaksız hale gelir. Burun kenarlarından ağza doğru uzanan dikey çizgiler gittikçe derinleşir. Kaşların arasında dikey, alında da bir dizi yatay çizgi oluşur.

Uzun yıllar boyunca hekimler, çeşitli yöntemler uygulayarak (kimyasal peeling, lazer tedavileri, B0T0KSS enjeksiyonları, enjekte edilebilen dolgu maddeleri, mezolifting vb.), deriye ait şekil bozukluklarını tedavi etmeye çalışmışlardır. Ne yazık ki, bütün bu çabalar deri yaşlanmasını henüz tümüyle engelleyebilir düzeylere ulaşmamış, bugün için kalıcı çözüm bulunamamıştır.

Günümüzde, yüzdeki çizgilenme, kırışıklık ve kıvrımların azaltılması amacıyla dolgu maddeleri enjeksiyonu (kolajen, silikon, kişinin kendi yağı, hyalüronik asit enjeksiyonu vb.) kozmetik dermatolojide önemli yere sahiptir.

Daha genç, taze ve kusursuz bir cilde sahip olabilmenin etkili yollarından birisi dolgu maddesi uygulamalarıdır. Dolgu maddesi enjeksiyonu, iş ve sosyal yaşamdan uzak kalmadan, yüksek maliyetler ödemeden, uygulama sonrası fazla bir bakım gerektirmeksizin, ufak dokunuşlarla yüzün ifadesini bir anda değiştirir, işlem yapıldığı anda sonuç verir ve aynaya bakıldığında değişiklik hemen ayırt edilebilir.

Dolgu uygulamaları yüzün belirli bölgelerinde mucizevi sonuçlar yaratır:

Yüzdeki çizgilerin ortadan kaldırılması ya da hafifletilmesi

a) Burun kenarlarındaki derin gülümseme çizgileri
b) Dudak çevresindeki dikey çizgilenmeler (sigara çizgileri)
c) Ağız köşelerinde beliren hüzün çizgileri
d) Alındaki dikey ve yatay uzanımlı, çatık ve endişeli yüz görünümü oluşturan çizgiler
e) Göz çevresindeki kaz ayağı çizgileri

Elmacık kemikleri, yanaklar ve çenenin belirginleştirilmesi
Dudakların biçiminin düzeltilmesi ve daha dolgun görünmesi
Çökük akne ve diğer yara izlerinin düzeltilmesi
Yüz şekillendirilmesi ve hataların düzeltilmesi.

Dolgu uygulamasında amaç, cildin desteğini kaybettiği bölgeye hacim ve destek eklemektir. İnsan vücuduyla uyumlu özellikte çeşitli dolgu maddeleri derinin uygun tabakalarına enjekte edilir. Dinlenme sırasında görülen kırışıklıklar için eşsiz bir tedavi seçeneğidir.

Uygulamayı yapacak kişinin bu konuda deneyimli bir dermatolog ya da plastik cerrahi uzmanı olması gereklidir. En iyi sonuç, ‘’germe testi’’ (İki parmak arasında cilt gerginleştirildiğinde kırışıklık kayboluyor mu?) uygulandığında düzelmenin görülebileceği yerlerde alınır. Muayene sırasında hastanın hangi bölgesinin tedavi edilmesini istediği tam olarak bilinmelidir.

Geçen 20 yıl boyunca kozmetik endüstrisi, ideal bir dolgu maddesi elde etmeyi amaçlamıştır.

İdeal dolgu maddelerinden beklenen özellikler:

• İnsan vücudu ile uyumlu olması,
• Yüzün doğal ifadesini koruması,
• Uzun süre kalıcı olması,
• Alerji ve diğer yan etkilere sahip olmaması.

Daha dolgun dudaklar, daha belirgin yüz hatları ya da yumuşatılmış yüz çizgilerinin amaçlandığı dolgu uygulamalarında, vücudumuzda doğal olarak bulunan bir madde olan “hyalüronik asit” içeren dolgular öncelikle tercih edilirler.

Cildimiz, sağlığımız için ne kadar önemliyse, hyalüronik asit de cildimiz için o kadar önemlidir. İnsan vücudunda özellikle kas ve eklemlerde bulunur. Hyalüronik asit bulunduğu dokuya esneklik/sağlamlık veren, berrak kristal jel görünümlü bir maddedir. Vücuttaki su ile birleşerek hacim kazanır, cildi dolgunlaştırır, nemlendirir ve tazeliğini korumasını sağlar. Tüm canlı türlerinde kimyasal, fiziksel ve biyolojik olarak aynı yapıya sahiptir.

Yaş ilerledikçe vücudun hyalüronik asit üretimi azalır, cilt gerginliğini ve elastikiyetini kaybeder. Dışarıdan takviye edildiği zaman cilt daha gergin ve kırışıksız görünür.

Dışarıdan uygulanan kremlerin derinin gözeneklerinden geçerek bu tabakaya ulaşması anahtar deliğinden bir topu geçirmek kadar olanaksızdır. Bu yüzden asıl etkinin hedeflenen tabakada görülmesi pek olası değildir.

Kırışıklıkların azalması için cilt altına enjeksiyon yapılmalıdır. Basit bir enjeksiyon ile kaybolan desteği tekrar kazanmak, cildin görünümünü farklılaştırıp güzelleştirmek ve kırışıklıklardan kurtulmak mümkündür.

Dolgu uygulamalarının etkisi kalıcı değildir, 6-12 ay içinde vücuttan tamamen atılır. Etki süresi kişiye ve uygulama bölgesine göre değişir. Bu durum bize bir sonraki tedavi için zaman ve seçenek olanağı tanır.

Düzelmenin daha uzun süre kalıcı olabilmesi için enjeksiyonların tekrarlanması gerekebilir. Cildin kalınlığı, nem ve yağ içeriği, kırışıklıkların derinliği ve nedeni, enjeksiyonu uygulayan hekimin tecrübesi, tedavinin etki süresi ve başarısında önemlidir.

Göz ameliyatları, ortopedi ve romatolojik sorunların giderilmesi (eklemlerin kayganlığını sağlamak vb.), üroloji gibi diğer alanlarda da kullanılmaktadır.

1980 yılında, ciltte uygulanabilen, hyalüronik asit ile biyolojik olarak uygunluk taşımakla birlikte ondan daha uzun süre dayanabilen sentetik polimerler geliştirilmiştir. Stabilize edilmiş hiyalüronik asit organizma ile tümüyle uyumlu ve vücut tarafından eritilebilir olduğu için doğal ve emniyetlidir.

Bir noktaya özellikle dikkat edilmelidir, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamalıdır. Uygulamanın fiyatı ya da etkinin kalıcılığı öncelikle tercih nedeni olabilmektedir. Ancak, vücut ile uyumsuz özellikte ve/veya uygulamadan sonra kalıcı olan dolgu maddelerinin kullanılması sonucunda, ciltte doğal olmayan görünüm, alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon ve granülom oluşumu ile yer değiştirme gibi yan etkiler gelişebilir. Güvenilir özellikte diğer implant seçenekleri nedeni ile bu tür materyallerin kullanılması önerilmemektedir.

Diğer uygulamalarımıza göz atın

Deri Hastalıkları

Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi sık rastlanan sorunlardandır. Çeşitli nedenlerle saç dökülmesi ortaya çıkabilir. Stres, hormonal değişiklikler (hamilelik, doğum, emzirme, ergenlik süreci vb.), bazı hastalıklar, ilaç tedavileri, yaşlanma, saç bakımında kullanılan bazı maddeler (saç...

Antiaging / Kırışıklık

Thread (İp) ile Yüz Germe

Yaşlanmaya dair ilk değişimleri yüzümüzde hissetmeye başlarız. Geçen zaman cilt-cilt altı yumuşak doku ve kemik dokuda izler bırakmaya başlar. Bağ dokusunun zayıflaması, kolajen ve elastik liflerde azalma, yumuşak dokuda hacim kaybı, bazı dokuların (yağ...

Antiaging / Kırışıklık

Mezolifting

Doğal yaşlanma süreci yaşam boyunca devam eder. Cildin görünümü yaşın değerlendirilmesinde temel bir göstergedir. Kimisinin kırk yaşındayken yüzü kırışıklık içinde, cildi lekeli ve mattır; kimisinin altmış yaşındayken yüzü hala gergin ve pırıl pırıldır. Sağlıklı...

Lazer Uygulamaları

Lazerle Cilt Gençleştirme

Yüzdeki çizgi ve kırışıklıkların yanı sıra boyun, dekolte ve el gibi diğer cilt bölgelerinde de uygulanabilir. Tedavi sonrasında yenilenmiş, daha pürüzsüz ve düzgün bir cilt hedeflenir. Lazer uygulamaları ile derin çizgilerin ve kırışıklıkların yumuşatılması, güneş...

Antiaging / Kırışıklık

Omnilux

Cilt yaşlanmasını yavaşlatmaya yönelik olan antiaging uygulamalar arasında son yıllarda ön plana çıkan gelişmelerden biri de LED (Light Emitting Diodes-ışık yayan diyot) teknolojisine dayalı bir uygulama olan “Omnilux”tür. Ağrısız bir uygulama olan Omnilux’un...

Cilt Bakımı

Klasik Cilt Bakımı

Kişinin cilt yapısı ve gereksinimlerine uygun olarak belirlenen ürünler kullanılarak yapılır. . Cilt tipine uygun temizleyici ile cilt temizlenir.. Cilt peeling masajı ya da hafif bir mikrodermabrazyon uygulanır.. Siyah nokta (açık komedon) ve milia (kapalı...

Deri Hastalıkları

Egzama

Deride kızarma ve kaşıntıyla başlayan, şiddetli durumlarda sızıntı ve kabuklanma da oluşturan, kronik inflamatuar hastalıktır; uzun dönemde görsel açıdan da sıkıntıya yol açar. Rahatsızlığın şiddetine göre, lokal ya da sistemik medikal tedavi uygulanabilir. Egzama...

Antiaging / Kırışıklık

Radyofrekans (RF)

Radyofrekans (RF) sistemleri uzun zamandan beri tıpta farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Bu uygulamada RF dalgalarının enerjisi ile ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlanması amaçlanır; ameliyatsız ve güvenli bir yöntemdir. Özellikle yüz germe ameliyatı için erken...

Deri Hastalıkları

Akne ve Akne İzleri

Ciltteki yağ bezlerinin fazla çalışması ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Androjen hormonunun etkisiyle yağ bezleri ciltte sebum (yağ) oluşumuna neden olur. Androjen hem erkek hem kadın vücudunda bulunur; her yaşta, ama en fazla ergenlik döneminde üretilir....

Deri Hastalıkları

Zona ve Aşısı

Su Çiçeği nedeni olan “Varicella Zoster” isimli virus aynı zamanda “Zona” hastalığına da neden olur. Bu virus bir kez vücuda yerleştikten sonra, vücudun bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü durumlarda harekete geçerek zona hastalığının ortaya çıkmasına yol açar....