Dolgu Uygulamaları

Zaman insanlarda karşı koyulamayacak değişiklikler oluşturur. Yaşlanma, yüzde çizgi ve kırışıklıkların belirmesiyle fark edilir. Yıllar geçtikçe, yüz ve dudaklar eski dolgunluğunu, diriliğini yitirmeye başlar. Dudak ve göz çevresinde kırışıklıklar belirir; konuşurken ya da gülerken bunları saklamak olanaksız hale gelir. Burun kenarlarından ağza doğru uzanan dikey çizgiler gittikçe derinleşir. Kaşların arasında dikey, alında da bir dizi yatay çizgi oluşur.

Uzun yıllar boyunca hekimler, çeşitli yöntemler uygulayarak (kimyasal peeling, lazer tedavileri, B0T0KSS enjeksiyonları, enjekte edilebilen dolgu maddeleri, mezolifting vb.), deriye ait şekil bozukluklarını tedavi etmeye çalışmışlardır. Ne yazık ki, bütün bu çabalar deri yaşlanmasını henüz tümüyle engelleyebilir düzeylere ulaşmamış, bugün için kalıcı çözüm bulunamamıştır.

Günümüzde, yüzdeki çizgilenme, kırışıklık ve kıvrımların azaltılması amacıyla dolgu maddeleri enjeksiyonu (kolajen, silikon, kişinin kendi yağı, hyalüronik asit enjeksiyonu vb.) kozmetik dermatolojide önemli yere sahiptir.

Daha genç, taze ve kusursuz bir cilde sahip olabilmenin etkili yollarından birisi dolgu maddesi uygulamalarıdır. Dolgu maddesi enjeksiyonu, iş ve sosyal yaşamdan uzak kalmadan, yüksek maliyetler ödemeden, uygulama sonrası fazla bir bakım gerektirmeksizin, ufak dokunuşlarla yüzün ifadesini bir anda değiştirir, işlem yapıldığı anda sonuç verir ve aynaya bakıldığında değişiklik hemen ayırt edilebilir.

Dolgu uygulamaları yüzün belirli bölgelerinde mucizevi sonuçlar yaratır:

Yüzdeki çizgilerin ortadan kaldırılması ya da hafifletilmesi

a) Burun kenarlarındaki derin gülümseme çizgileri
b) Dudak çevresindeki dikey çizgilenmeler (sigara çizgileri)
c) Ağız köşelerinde beliren hüzün çizgileri
d) Alındaki dikey ve yatay uzanımlı, çatık ve endişeli yüz görünümü oluşturan çizgiler
e) Göz çevresindeki kaz ayağı çizgileri

Elmacık kemikleri, yanaklar ve çenenin belirginleştirilmesi
Dudakların biçiminin düzeltilmesi ve daha dolgun görünmesi
Çökük akne ve diğer yara izlerinin düzeltilmesi
Yüz şekillendirilmesi ve hataların düzeltilmesi.

Dolgu uygulamasında amaç, cildin desteğini kaybettiği bölgeye hacim ve destek eklemektir. İnsan vücuduyla uyumlu özellikte çeşitli dolgu maddeleri derinin uygun tabakalarına enjekte edilir. Dinlenme sırasında görülen kırışıklıklar için eşsiz bir tedavi seçeneğidir.

Uygulamayı yapacak kişinin bu konuda deneyimli bir dermatolog ya da plastik cerrahi uzmanı olması gereklidir. En iyi sonuç, ‘’germe testi’’ (İki parmak arasında cilt gerginleştirildiğinde kırışıklık kayboluyor mu?) uygulandığında düzelmenin görülebileceği yerlerde alınır. Muayene sırasında hastanın hangi bölgesinin tedavi edilmesini istediği tam olarak bilinmelidir.

Geçen 20 yıl boyunca kozmetik endüstrisi, ideal bir dolgu maddesi elde etmeyi amaçlamıştır.

İdeal dolgu maddelerinden beklenen özellikler:

• İnsan vücudu ile uyumlu olması,
• Yüzün doğal ifadesini koruması,
• Uzun süre kalıcı olması,
• Alerji ve diğer yan etkilere sahip olmaması.

Daha dolgun dudaklar, daha belirgin yüz hatları ya da yumuşatılmış yüz çizgilerinin amaçlandığı dolgu uygulamalarında, vücudumuzda doğal olarak bulunan bir madde olan “hyalüronik asit” içeren dolgular öncelikle tercih edilirler.

Cildimiz, sağlığımız için ne kadar önemliyse, hyalüronik asit de cildimiz için o kadar önemlidir. İnsan vücudunda özellikle kas ve eklemlerde bulunur. Hyalüronik asit bulunduğu dokuya esneklik/sağlamlık veren, berrak kristal jel görünümlü bir maddedir. Vücuttaki su ile birleşerek hacim kazanır, cildi dolgunlaştırır, nemlendirir ve tazeliğini korumasını sağlar. Tüm canlı türlerinde kimyasal, fiziksel ve biyolojik olarak aynı yapıya sahiptir.

Yaş ilerledikçe vücudun hyalüronik asit üretimi azalır, cilt gerginliğini ve elastikiyetini kaybeder. Dışarıdan takviye edildiği zaman cilt daha gergin ve kırışıksız görünür.

Dışarıdan uygulanan kremlerin derinin gözeneklerinden geçerek bu tabakaya ulaşması anahtar deliğinden bir topu geçirmek kadar olanaksızdır. Bu yüzden asıl etkinin hedeflenen tabakada görülmesi pek olası değildir.

Kırışıklıkların azalması için cilt altına enjeksiyon yapılmalıdır. Basit bir enjeksiyon ile kaybolan desteği tekrar kazanmak, cildin görünümünü farklılaştırıp güzelleştirmek ve kırışıklıklardan kurtulmak mümkündür.

Dolgu uygulamalarının etkisi kalıcı değildir, 6-12 ay içinde vücuttan tamamen atılır. Etki süresi kişiye ve uygulama bölgesine göre değişir. Bu durum bize bir sonraki tedavi için zaman ve seçenek olanağı tanır.

Düzelmenin daha uzun süre kalıcı olabilmesi için enjeksiyonların tekrarlanması gerekebilir. Cildin kalınlığı, nem ve yağ içeriği, kırışıklıkların derinliği ve nedeni, enjeksiyonu uygulayan hekimin tecrübesi, tedavinin etki süresi ve başarısında önemlidir.

Göz ameliyatları, ortopedi ve romatolojik sorunların giderilmesi (eklemlerin kayganlığını sağlamak vb.), üroloji gibi diğer alanlarda da kullanılmaktadır.

1980 yılında, ciltte uygulanabilen, hyalüronik asit ile biyolojik olarak uygunluk taşımakla birlikte ondan daha uzun süre dayanabilen sentetik polimerler geliştirilmiştir. Stabilize edilmiş hiyalüronik asit organizma ile tümüyle uyumlu ve vücut tarafından eritilebilir olduğu için doğal ve emniyetlidir.

Bir noktaya özellikle dikkat edilmelidir, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamalıdır. Uygulamanın fiyatı ya da etkinin kalıcılığı öncelikle tercih nedeni olabilmektedir. Ancak, vücut ile uyumsuz özellikte ve/veya uygulamadan sonra kalıcı olan dolgu maddelerinin kullanılması sonucunda, ciltte doğal olmayan görünüm, alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon ve granülom oluşumu ile yer değiştirme gibi yan etkiler gelişebilir. Güvenilir özellikte diğer implant seçenekleri nedeni ile bu tür materyallerin kullanılması önerilmemektedir.

Diğer uygulamalarımıza göz atın

Antiaging / Kırışıklık

PDO (Örümcek Ağı)

PDO Lifting, FTC (Fine Thread Countour) olarak da bilinir. Bu tedavide, cildin ihtiyacına göre belirlenen bölgelere özel PDO iplikleri yerleştirilir. İşlemden hemen sonra mekanik lifting etkisi gözlemlenir, ancak maksimum etki 3 ay sonra ortaya çıkar. Düz ve...

Antiaging / Kırışıklık

Power Plate

Spor, sağlık, güzellik, fizik tedavi ve antiaging amaçlı kullanılabilme özelliğiyle bütün dünyada bir devrim olarak nitelendirilen power plate vibrasyon esaslı çalışan bir cihazdır. Dokuların sıkılaşması, selülitin azalması ve özellikle doğum sonrası gevşeyen...

Deri Hastalıkları

ETG

ETG (ElectroTrichoGenesis) elektrik enerjisi ile saç dökülmesinin durdurulması ve saçları canlandırmaya yönelik bir medikal teknolojidir. Kıl folikülünde büyüme faktörünün salınımını sağlayan “ ETG tedavisi” ağızdan ya da harici ilaç kullanımı ve cerrahi müdahaleye...

Antiaging / Kırışıklık

Doublo Terapi

DoubleYüksek Fokuslu Ultrason Ameliyatsız Yüz ve Vücut Germe Double Terapi (HiFu) nedir? Yaşlanmaya karşı koyan cerrahi dışı gençleşme yöntemlerinden Double Terapi ultrason (ses) dalgaları ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yaşlılık belirtisi olan kırışıklık veya...

Ayak Sağlığı

Pedograf ve Tabanlık Çeşitleri

Ayak ağrıları, ayakta en sık görülen rahatsızlıklardan birisidir. Kişiler bu ağrıları genellikle kabullenmiş görünürler. Ayak ağrılarının en sık nedeni tabanın düzleşmesidir; sanılanın aksine, bu durum her zaman doğumsal değildir, sonradan oluşabilir. Ayak yaşa...

Deri Hastalıkları

Akne Rozasea

Halk arasında “Gül Hastalığı” olarak bilinir. Yanaklar, burun, çene ve alın bölgesi olmak üzere yüzün özellikle orta kısmını tutan, tekrarlayıcı kızarıklık ve yanma atakları ile başlayıp daha sonra kalıcı kızarıklık, sivilce benzeri küçük kırmızı kabarıklıklar ve...

Antiaging / Kırışıklık

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling donuk ve cansız görünümlü cildi canlandırmak için uygulanan yöntemlerden birisidir. Ayrıca, ciltteki koyu renkli lekelerin giderilmesi, akne ve akne izlerinin tedavisi için de kullanılır. Kimyasal peelingler yüzeysel, orta ve derin peeling olarak...

Antiaging / Kırışıklık

Mezoterapi

Selülit ve bölgesel kilo probleminde kullanılan tıbbi bir yöntemdir. Estetik tıpta önemli aşamalardan olan bu metodun yan etkisi olmaması nedeni ile her yaşta ve herkese rahatlıkla uygulanabilir. Seanslar halinde uygulanır. “Mezoterapi”, derinin orta kısmı ve deri...

Lazer Uygulamaları

Lazerle Akne ve Akne Skarı Tedavisi

Son onbeş yıl içerisinde lazer teknolojisinin kullanılması ile akne (sivilce) izi, gözenekler, yara ve yanık izi, yüz ve boyun kırışıklıklarının tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Sivilce izlerini gideren en etkili yöntem fraksiyonel lazerdir. Bölgenin...